Snel practices vinden

Snel te weten komen welke practices kunnen helpen met het implementeren van de BIO? Klik op de link hiernaast om die eenvoudig te kunnen vinden

Cybersecurity woordenboek

Het cybersecurity woordenboek legt zo’n 650 cybersecurity termen uit in begrijpelijke taal.
Dit woordenboek is ontwikkeld met ruim 70 organisaties (waaronder CIO Rijk) in Nederland en in samenwerking met de Cybersecurity Alliantie.
Met het woordenboek kunnen gebruikers van cybersecuritydiensten makkelijker met specialisten het gesprek aangaan, technische rapporten en adviezen begrijpen en offertes beoordelen.

Impact nieuwe ISO27002 op BIO

Begin 2022 wordt naar verwachting de nieuwe ISO27002 geïntroduceerd. Aangezien de BIO is gebaseerd op deze norm, verwachten we dat de BIO aanpassing zal behoeven. VKA heeft in opdracht van het ministerie van BZK een onderzoek uitgevoerd naar de impact van de komende ISO27002-wijzingen op de huidige BIO en de verdere implementaties daarvan, alsmede de globale consequenties voor de verschillende bestuurslagen binnen de overheid.

Forum BIO

Actuele gesprekken en vragen & antwoorden over de BIO lees je ook op het Forum BIO op CIP Pleio.nl. Let op: je dient hiervoor in te loggen via Pleio.

Basismaatregelen websites

Check met onderstaande links hoe compleet jouw website is uitgerust met basisbeveiligingsmaatregelen en in hoeverre veilige internetstandaarden zijn toegepast.