Uitgelicht

Specifiek onder de aandacht gebracht.

Snel practices vinden

Sinds 1 september 2021 kunt u op zeer eenvoudige wijze practices vinden bij de verschillende onderdelen van de BIO. Klik hieronder om naar de zoekfunctie te gaan.

BIO-zv

Vanaf 8 dec 2020 is op BIO-overheid.nl een gecorrigeerde versie van de BIO 1.04 geplaatst. De correctie betreft de verwijzingen naar handreikingen die onvolledig waren en deels niet meer klopten. Deze verwijzingen zijn nu uit de BIO-tekst zelf verwijderd en opgenomen in een aparte BIO-verwijzingenmatrix. Doordat de verwijzingen zijn losgetrokken uit de BIO-tekst kunnen deze in het vervolg actueel worden gehouden zonder de BIO zelf daarvoor te hoeven aanpassen. Voor het overige is deze BIO 1.04zv inhoudelijk identiek met de BIO 1.04. Dat is sinds feb 2020 de meest recente versie van de BIO.

Discussies over de BIO

Actuele gesprekken en vragen & antwoorden over de BIO leest u ook op het Forum BIO op CIP Pleio.nl. Let op: u dient hiervoor in te loggen via Pleio.

Basismaatregelen Websites

Check met onderstaande links hoe compleet uw website is uitgerust met basisbeveiligingsmaatregelen en in hoeverre veilige internetstandaarden zijn toegepast.

Afspraak NEN

Het Rijk maakte een afspraak over het gebruik van de ISO27001 en-2 door de gehele overheid. Klik hieronder voor meer informatie.